Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Weet waarom je (te veel) eet

An Beazar
Nele Callewaert

Als je toch zo graag eet, waarom word je daar dan niet gelukkig van?

Je vindt wel duizend technieken om af te vallen: van calorieën tellen tot alleen nog shakes drinken, van alle koolhydraten mijden tot je porties halveren. Toponderneemster An Beazar probeerde die ook tevergeefs uit maar gooide, na 20 jaar worstelen met ongecontroleerd eetgedrag en een laag zelfbeeld, radicaal de boeg om. Ze was als zoveel mensen: zo graag eten (als troost, als stressbevrijding, als behoeftebevrediging), maar daar toch geen geluk in vinden, alleen maar meer kilo’s.

In dit boek legt An, samen met specialiste Nele Callewaert, uit hoe ze haar eetpatroon helemaal kon bijsturen. Niet door te diëten, maar door een knop in haar hoofd om te draaien. Vandaag ligt ze helemaal niet meer wakker over haar eetgedrag of gewicht.

Blader in het boek
€ 22,99
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Actua

pag.

208

uitgave

16/03/2019

materiaal

Softcover

formaat

150 x 230 mm

status

Op voorraad

ISBN

9789089319326

"Toen ik 34 was, was ik het beu. Ik woog 75 kg, mijn zelfbeeld zat op een dieptepunt. Ik voelde mij vreselijk slecht in mijn vel. Ik was continu met eten bezig. Op een avond at ik chocolade, chips, pudding…. En diëten hielp niet, dat wist ik. Ik moest totaal het roer omslaan. Het probleem zat tussen mijn oren."

An Beazar

Anderen kochten ook

de auteur

An Beazar

de auteur

Nele Callewaert

Weet waarom je (te veel) eet

5
Gebaseerd op 3 reviews


29/03/2019
Je moet durf hebben om met zoveel openhartigheid een persoonlijke ervaring te brengen. Wie worstelt met gewicht en slechte eetgewoonten heeft écht wel wat aan dit boek. De getuigenissen zetten je aan tot zelfonderzoek. Samen met heel wat tips krijg je de sleutel in handen om blijvend tevreden te zijn met wie je bent en hoe je er uit ziet.

29/03/2019
Dit boek bevat geen recepten of lijstjes van wat je wel en niet mag eten. Het geeft eenvoudig en duidelijk inzichten van hoe iemand (volgens mij iedereen) worstelt met het zelfbeeld en hoe lijnen of diëten quasi nooit een oplossing is op langere termijn. Vlot geschreven en een aanrader, ook al ben je niet zelf bezig met je gewicht, gewoon om te begrijpen hoe anderen er best mee zouden omgaan.

22/04/2019
Eten is een onderwerp dat ons elke dag bezighoudt en te veel eten overkomt ons allemaal wel eens.
We weten dat ons lichaam koolhydraten, eiwitten en vetten nodig heeft, dat we best gezond en gevarieerd eten , maar waarom we (te veel) eten, daar wou ik graag meer over vernemen.
Het boek ‘Weet waarom je ( te veel) eet’ geschreven door An Beazar en Nele Callewaert was voor mij meteen een schot in de roos: een persoonlijke, open en eerlijke getuigenis, een zorgzame, liefdevolle basis en een vlot taalgebruik geven de juiste toon aan het boek. Ik voelde meteen bewondering en waardering voor de oprechtheid en de moed van auteur An.
Af en toe schrok ik wel van de, op het eerste gezicht, confronterende tips: ‘Neem je voorzorgen als je weet dat je ’s avonds zal overvallen worden door een eetbui.’ Of ‘Eet overdag tussendoortjes.’ Deze en andere tips worden steeds duidelijk en vakkundig uitgewerkt. De lezer blijft niet met vraagtekens zitten.
Het boek is bemoedigend: Je mag falen! ‘Falen is normaal, - wees geduldig en geef niet op.’
Het boek is motiverend: ‘Nadenken over en aanpassen van de gewoontes geven duurzaam gewichtsverlies.’
Het boek is zacht: ‘Je moet mild zijn voor jezelf.’
Naast goed gestructureerde inzichten in eetpatronen krijgt de lezer ook nuttige tips over slapen en bewegen en het survival kooklijstje neem ikzelf zeker in gedachten mee.
Het boek is een aanrader. Ik ben ervan overtuigd dat vele personen, door het lezen en het toepassen van het stappenplan en de tips blijvend geholpen zullen worden.
Proficiat en dankjewel, An en Nele.