Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Weg met het woord

weg met het woord .

Het is inmiddels 183 jaar geleden dat de voor- vechter van onze taal Prudens Van Duyse het genootschap ‘De Tael is gansch het Volk’ oprichtte. Taal is ontzettend belangrijk. En woorden ook. Maar er zijn er zo godsgruwelijk veel. Ook dit jaar zijn weer heel veel woorden gebruikt waarzonder we ook wel kunnen. Dit boek heeft als doel om de taalgebrui- kers met zachte hand te laten weten welke woorden we echt niet langer nodig hebben, welke woorden we vanaf 2020 kunnen laten vallen. Een pleidooi voor minder woorden dus. Een gids, een woordenbijbeltje. Een dieetboek voor woorden. In tijden waarin we heel goed weten dat wat we eten ontzettend belangrijk is, kan een pleidooi voor goede mentale voeding niet ontbreken. Aan deze lacune komt dit boek tegemoet. Minder is meer, ook voor woorden. Er werd te rade gegaan bij wegbereiders van het woord om voorstellen te doen welke woorden we écht niet langer nodig hebben.

Met lemma’s van onder andere: Christophe Vekeman, Heleen Debruyne, Serge Simonart, Uus Knops, Jan Vanriet, Marnix Peeters, Christophe Deborsu, Max Temmerman

€ 19,99
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Actua

pag.

120

uitgave

07/12/2019

materiaal

Softcover

formaat

130 x 200 mm

status

Op voorraad

ISBN

9789463931038

Anderen kochten ook

de auteur

weg met het woord .

Weg met het woord

Nog geen reviews