Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Wegwijs in economie - herwerkte editie 2022

Koen Schoors
Johan Albrecht
Bruno Merlevede
Bart Defloor
Stijn Goeminne

Al meer dan vijf jaar lang is Wegwijs in economie dé gids voor beginnende studenten economie in het Vlaamse hoger onderwijs. We wijzen je de weg door het economisch doolhof: samen slaan we 37 richtingen in om meer dan 800 pagina’s later met nieuwe inzichten de uitgang te bereiken.

We leiden je aanvankelijk langs traditionele basisconcepten als vraag en aanbod, prijs- en inkomenselasticiteit, consumptie en productie en de marktvormen. Daarbij leer je de belangrijkste economische agenten kennen. Je maakt kennis met consumenten, producenten, de overheid, banken en het buitenland en krijgt inzicht in de keuzes die zij moeten maken. We besteden verder specifieke aandacht aan marktfalen en analyseren manieren op dit op te lossen. Langzamerhand richten we je blik op de ruimere macro-economische context en introduceren we begrippen zoals inflatie, conjunctuur, wisselkoersen en monetair beleid. Ook maatschappelijk belangrijke onderwerpen als ongelijkheid en herverdeling komen verder aan bod, evenals de openbare financiën.

In deze volledig geactualiseerde vierde editie staan we in heel wat hoofdstukken stil bij vragen rond duurzaamheid. Bovendien is het boek verrijkt met handige kennisclips die alles op een rijtje zetten over belangrijke topics zoals welvaart, marktmacht, geld, expansief budgettair beleid, de carbon import tax en discriminatie op de arbeidsmarkt.

Met die kennis en ervaringen duik je beslagen de economische leefwereld in!

thema

Owl Press

pag.

888

uitgave

01/09/2022

materiaal

Softcover

formaat

190 x 240 mm

status

Coming soon

Taal

Nederlands

ISBN

9789463937092

Anderen kochten ook

de auteur

Koen Schoors

de auteur

Johan Albrecht

de auteur

Bruno Merlevede

de auteur

Bart Defloor

de auteur

Stijn Goeminne

Wegwijs in economie - herwerkte editie 2022

Nog geen reviews