Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Werkbare zorg

Wim Stinkens
Anki Van Heden

Recent zag een nieuw ondersteuningsbeleid het licht dat de vermaatschappelijking van de zorg zou verwezenlijken. Het beleid stelt de autonomie van personen met een beperking centraal aan de hand van een nieuw financieringsmodel: de persoonsvolgende financiering. Hierdoor gaat de financiële tussenkomst voor zorg niet langer naar professionele zorgorganisaties, maar naar de zorggebruiker zelf. Dat heeft tot gevolg dat steeds meer organisaties transformeren in sociale ondernemingen, wat echter implicaties heeft voor de hulpverleners binnen die organisaties. Hun werkbaarheid staat onder druk.

De auteurs van dit boek vingen al snel de signalen op en inmiddels geeft ook de Vlaamse werkbaarheidsmonitor aan dat werken in het nieuwe zorglandschap uitdagingen met zich meebrengt.

Hulpverleners vertellen dat stress toeneemt, dat het emotioneel belastend werk stijgt en dat de work-life balance uit evenwicht raakt. De nieuwe context verandert het werk van de hulpverlener en dat vraagt om hulpbronnen. Werkbare zorg analyseert daarom de huidige situatie vanuit het standpunt van de hulpverlener en geeft gedegen advies opdat het werk in het zorglandschap werkbaar blijft.

Blader in het boek
€ 19,50
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Owl Press

pag.

128

uitgave

05/10/2019

materiaal

Softcover

formaat

170 x 220 mm

status

Op voorraad

ISBN

9789463930918

"Boordevol praktijkgerichte suggesties die het werk als hulpverlener werkbaar en kwaliteitsvol maken"

Anderen kochten ook

de auteur

Wim Stinkens

de auteur

Anki Van Heden

Werkbare zorg

Nog geen reviews