Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Wiskunde voor bedrijfskundigen 1

Philippe Carette

Om tot optimale beslissingen en oplossingen voor het bedrijf te komen, maken bedrijfsanalisten gebruik van kwantitatieve modellen. Hoe moet de productie zich aanpassen aan een veranderende vraag? Bij welke productieomvang bereikt men maximale winst of minimale kosten? Dient men de prijs te verhogen of juist te verlagen voor meer omzet? Om een gefundeerd antwoord te geven op dit soort vraagstukken isen goede kennis van wiskunde vereist.

Met de tweedelige boekenreeks Wiskunde voor bedrijfskundigen krijg je een basisvorming in de wiskundige begrippen, technieken en vaardigheden die belangrijk zijn in een academische opleiding handelswetenschappen. Het praktisch nut staat hierbij centraal, maar er is ook aandacht voor de logische samenhang van de concepten en methodes. We vertrekken van een minimale algebraïsche voorkennis om de onderwerpen stap per stap uit te werken. Bovendien toont elk hoofdstuk een of meer toepassingen binnen de andere disciplines van de opleiding.

In boek 1 komen de bouwstenen van de analyse van functies van één variabele aan bod: limieten, afgeleiden en onbepaalde integralen. Boek 2 sluit aan op het eerste met onderwerpen als bepaalde en oneigenlijke integralen, differentiaalvergelijkingen en de fundamenten van de analyse van functies van meerdere variabelen. Daarnaast behandelt het basisbegrippen uit de matrixrekening, eigenwaarden en eigenvectoren. De kennis van al deze concepten enhet kunnen toepassen van deze technieken zijn troeven om zelfs de meest complexe bedrijfseconomische situaties te analyseren en beter te begrijpen.

€ 40
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Owl Press

pag.

168

uitgave

01/09/2020

materiaal

Softcover

formaat

-

status

Op voorraad

ISBN

9789463932103

Anderen kochten ook

de auteur

Philippe Carette

Wiskunde voor bedrijfskundigen 1

Nog geen reviews