Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Zorgen voor morgen

Stijn Van de Perre

Een historische reflectie op een veranderende samenleving

Wie af en toe een krant openslaat of het nieuws bekijkt, krijgt de indruk dat de wereld snel verandert, en helaas is dat meestal in een negatieve context. Moeten we ons zorgen maken over morgen? En in dat geval, hoe kunnen we zorgen voor morgen?

Voor genuanceerde antwoorden op die vragen, zetten we best een stapje terug. Een historische reflectie op belangrijke thema’s zoals bevolkingsontwikkeling en verstedelijking, milieubewustzijn en duurzaamheid, sociale ongelijkheid en ontwikkeling, economische conjunctuur en technofobie, of politiek geweld, kan ons immers veel bijleren.

In dit boek onderzoeken we de treffendste maatschappelijke veranderingen van de laatste twee eeuwen. We beschrijven betekenisvolle concepten en schetsen opvallende evoluties. De toekomstverhalen van weleer functioneren hierbij als onze rode draad. Die werden lang geleden verzonnen en vertellen ons vandaag eigenlijk meer over de tijd van hun ontstaan dan over de toekomst die ze verbeeldden. Zo worden de zorgen van gisteren een inspiratie voor vandaag.

Blader in het boek
€ 45
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Owl Press

pag.

600

uitgave

01/09/2020

materiaal

Softcover

formaat

190 x 240 mm

status

Op voorraad

ISBN

9789463932110

Anderen kochten ook

de auteur

Stijn Van de Perre

Zorgen voor morgen

Nog geen reviews