Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Ontdek de summer-proof recepten van Nathalie Meskens

Klaar voor de zomer? Nee? No worries, met dit 'bikini meal-plan’ paradeer je maar al te graag langs het zwembad.

On the menu? Een overheerlijke quinoasalade, geroosterde kip en chocohummus uit het boek Plan Boost van Nathalie Meskens. 

Geroosterde quinoasalade (vegan)

Voor 4 personen  

Ingrediënten  

- 50 ml olijfolie

- 1 tl komijnzaad

- 1 tl (gerookt) paprikapoeder

- 1 mespuntje cayennepeper

- 400 g quinoa

- 400 ml groentebouillon

- sap en zeste van 1 citroen

- peper en zout

- 50 g verse (medjoul)dadels, in stukjes

- 100 g grofgehakte, geroosterde noten en pitten

- 1 handvol verse kruiden, gehakt (bv. bieslook, peterselie en oregano) 

Bereiding (40 min)

  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan en voeg komijnzaad, paprikapoeder en cayennepeper toe. Laat enkele seconden roosteren.
  • Voeg vervolgens de quinoa toe en laat even mee roerbakken.
  • Blus met de bouillon en laat zachtjes koken tot het water verdampt is. Haal de pan van het vuur, zet het deksel erop en laat 10 minuten rusten. Kruid af met een scheutje citroensap, citroenzeste, peper en zout. Serveer met de dadels, geroosterde noten en pitten en kruiden naar keuze

Tips  

Geen dadels in huis? Vervang naar hartenlust door rozijnen, granaatappel… 

Heel lekker als salade of als bijgerecht met vis of vlees.

Geroosterde kip in de oven

Voor 4 personen

Ingrediënten  

- 1 biologische kip

- 1 citroen, in 4 partjes 

- 1 ui, in 4 partjes

- 1 wortel, in stukken

- 1 el peperbollen

- 1 el grof zout

- 1 steranijs

- 2 blaadjes laurier

- 2 takjes tijm

- 1 kaneelstokje

- 2 teentjes knoflook, gepeld en geplet

- olijfolie

- peper en zout

- 250 ml witte wijn (optioneel)

- 500 g paddenstoelen, in 4 partjes (optioneel) 1 pastinaak, in stukken (optioneel)  

Bereiding (2 uur) 

  • Verwarm de oven voor op 150 °C.
  • Open het rekkertje dat rond de poten van de kip zit en vul de kip op met alle aromaten.
  • Wrijf de kip rondom rond in met olijfolie, kruid met peper en zout. Zet op een bakplaat en rooster 90 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Open de oven om de 20 minuten en lepel de braadsappen over de kip.
  • Haal de kip na 1½ uur uit de oven en snijd met een scherp mes een diepe snede tussen het karkas en de billen, plooi de billen naar buiten. Het duurt langer om de billen te garen dan de borst. Als je de kip in z’n geheel zou laten, zou het borstvlees sneller gaar zijn dan de billen.
  • Zet terug in de oven en rooster nog een 20-tal minuutjes verder.
  • Haal de kip uit de oven en serveer in z’n geheel.  

Tip  

Wil je een eenpansgerecht te maken? Voeg dan na een uurtje roosteren wat extra gesneden groenten naar keuze (ui, wortel, pastinaak, paddenstoelen…) en 250 ml witte wijn toe rond de kip. Zo krijg je een heerlijk stoofpotje.  

Chocohummus (vegan)

Ingrediënten

- 3 el tahin

- beetje water

- 3 el ahornsiroop

- 2 el cacaopoeder, ongezoet

- 200 g kikkererwten (blik of glazen pot)  

Bereiding  

  • Meng de tahin met een beetje water tot het lopend wordt. Voeg de ahornsiroop en cacaopoeder toe.
  • Mix de kikkererwten tot een smeuïg beslag. Voeg een scheutje water toe als het niet smeuïg wordt.
  • Voeg het tahinmengsel bij de kikkererwtenpasta tot je een gladde chocopasta krijgt.  

Tip

Snak je naar the real thing, zijnde Nutella? Voeg dan fijngemalen hazelnoten toe!

Plan Boost

Dat Nathalie Meskens een echte foodie is bewijst ze in haar boek 'Plan Boost'. Ze toont hoe je op een fantastisch lekkere én eenvoudige manier je stukken beter in je vel kan voelen.
Ontdek Plan Boost

Anderen kochten ook