Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

De 12 favoriete apps van opruimcoach Nele Colle

Nele Colle werkt als opruimcoach en professional organizer. In de eerste plaats helpt ze mensen om hun huis (bureau, kasten, keuken…) op orde te krijgen. Dat is een aardige eerste stap. Maar in het JOMO doet ze véél meer dan dat. Ze biedt ook advies over hoe je meer rust in je leven en meer ruimte in je hoofd kan krijgen. In haar boek geeft ze ook een lijste met haar favoriete apps prijs. Sommige helpen je om je beter te organiseren, anderen om aan de lok van je smartphone te weerstaan.

12 handige apps

Google Keep
Deze app vervangt al je post-its en notitieboekjes. Je kan er lijstjes in maken, zoals je boodschappenlijstje of je ‘LIJST A’ en ‘LIJST B’, en deze delen met vrienden, partner, kinderen. Ik gebruik het ook om ideetjes die in me opkomen te noteren zoals een blogideetje of een idee voor dit boek, een boekentip die ik krijg, ideeën voor cadeautjes die gedurende het hele jaar in me kunnen opkomen, enzovoort. Echt een kladblok dus waar ik natuurlijk af en toe grote kuis in houd.
Forrest
Deze app helpt me om even van mijn smartphone af te blijven. Ik vind deze app super omdat je zelf de beslissing neemt hoelang je je phone niet wil aanraken. Zo kan je zelf opbouwen van bijvoorbeeld tien minuten (ja, voor sommigen is dat lang) tot een uur. Je kan ook zelf beslissen om de digi-detox te onderbreken. Dat laatste is best wel zielig, omdat je dan je boompje moet omhakken. Het leuke eraan is dat je credits verdient door je boom helemaal te laten groeien. Deze credits kan je inzetten door iets te kopen, wat ik natuurlijk niet stimuleer, maar je kan ze ook inzetten om echte bomen te laten planten.
MobileDNA
Deze app (ontwikkeld door de UGent) helpt je niet meteen af te kicken van je smartphonegebruik, maar geeft je wel inzicht in, of confronteert je met, hoeveel tijd je besteedt aan je telefoon.
Stocard
Deze app zorgt ervoor dat je niet meer met klantenkaarten hoeft rond te zeulen terwijl je ze toch gewoon altijd bijhebt. Hoe? Je camera leest je kaart in en klaar! Door je onlineaccount heb je al je kaarten meteen weer terug wanneer je van telefoon wisselt. Tip: deze app geeft je ook meldingen van acties en kortingen. Zet deze meldingen uit, reclame hoeft je niet te vertellen wat je nodig hebt.
Camcard
Deze app doet hetzelfde voor visitekaartjes als Stocard voor klantenkaarten. Je camera leest het visitekaartje in en herkent automatisch de naam, het nummer en andere contactgegevens. Af en toe loopt dit niet helemaal goed. Kijk dus zeker even na voor je je kaartje in de papiermand gooit.
Google Agenda
Deze app is voor mij ondertussen onmisbaar geworden aangezien ik geen papieren agenda heb. Het handige is dat je meerdere agenda’s kan aanmaken (bijvoorbeeld professioneel en privé) en deze kan delen met anderen.
Peerby
Op dit moment het grootste deelplatform waar je spullen kan lenen van anderen. Hoe? Op basis van je woonplaats stel je een straal in tot hoe ver jij wil rijden om spullen op te halen. That’s it. Stel je vraag en wacht op antwoord. Zelf kan je ook reageren op vragen om spullen te lenen.
HOPLR
Een deelapp, niet enkel voor spullen maar ook voor evenementen, wilde ideeën, babysits tot zelfs groepsaankopen.
Too good to go
App waarin horecazaken hun overschot kunnen aanbieden aan verminderde prijs om zo voedselverspilling tegen te gaan.
Thuisafgehaald
Kook je altijd te veel? Dan is deze app iets voor jou. Met deze app kan je namelijk zelfbereide maaltijden verkopen.
Clean My House
Met deze app geef je al je huishoudelijke taakjes een plaats. Je maakt met deze app dus je to do-lijstje voor huishoudelijke opdrachten en je plant meteen in hoe regelmatig dit taakje zich herhaalt. Instant rust in je hoofd!

JOMO of The Joy of Missing Out

Hoe krijg je meer ruimte in je hoofd? meer ruimte in je hoofd kan krijgen. Probeer eens wat vaker ‘neen’ te zeggen. Of kies voor wat écht belangrijk is. Of doe meer met minder en val terug op de essentie. Tijd en meer geluk. Daar gaat het boek van Nele over.
Ontdek JOMO

Anderen kochten ook