Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

De favoriete stageplaatsen van wereldkampioen Wout Van Aert

Wout Van Aert, wereldkampioen veldrijden en de de revelatie van Omloop het Nieuwsblad houdt van variatie. "Afwisseling is mijn motto. Zowel wat betreft stageplekken als specifieke weg- en crosstrainingen.”

Mallorca

Het Spaanse eiland Mallorca is ideaal om in het voorjaar (eind april, begin mei) te startenmet de eerste opbouw. Op Mallorca is er op dat moment van het jaar meer levenin de brouwerij dan op het Spaanse vasteland. Wat volk op de dijk en aan hetstrand, dat zorgt ervoor dat het aangenaam toeven is, uitgerekend in een periodewaarin het er bij ons veldrijders nog relaxed aan toegaat. Extra pluspunt: je kanop Mallorca zowel vlak als bergop trainen. Ideaal als je pas start met de opbouw.Al hebben beide voordelen de laatste jaren stilaan ook een negatief kantje: het iser tegenwoordig wel heel druk om te fietsen. Soms rij je er letterlijk van groepjenaar groepje. Ander minpunt: er zijn per week maar een paar vluchten vanuit onzecontreien naar Mallorca.

Calpe

Perfecte locatie qua bereikbaarheid. Zelfs voor een korte trip kan je makkelijknaar het Spaanse vasteland. Dagelijks zijn er meerdere vluchten die je naarAlicante en omgeving brengen. Lukt het niet vanuit Zaventem, dan kan het welvanuit Eindhoven of Charleroi. Ideaal voor een korte midweek: op vrijdagavondvlieg je terug, op zaterdag kan je crossen. Dat lukt op Mallorca niet, zeker niet inde winter. Calpe heeft één nadeel: als je vanuit je hotel met de fiets op trainingvertrekt, is het meteen klimmen geblazen. Daarom durf ik – zeker bij een individuelestage – al eens voor het nabijgelegen Denia te kiezen. Denia ligt aan dat deel van de Costa Blanca waar de vlakke kuststrook een stuk breder is.

Livigno

Met Crelan-Vastgoedservice trokken we in de zomer naar de Vogezen. Zeker
geen slecht alternatief, vooral omdat je er met de wagen naartoe kan. Er zijn in de
buurt voldoende klimmetjes om de laatste hand te leggen aan je crossvoorbereiding.
Maar dit jaar koos ik samen met Sarah voor een zomerstage in Livigno. Ik ken
de regio van mijn periode bij Telenet-Fidea, toen we naar Sankt Moritz trokken. Je
fietst er in een mum van tijd naar bekende cols als de Stelvio of de Mortirolo. Extra
leuk: Livigno is een tof stadje, wat voor Sarah dan weer een meevaller is als ik aan
het trainen ben. Bovendien belastingvrij. En ’s avonds gaan we er lekker Italiaans
eten. Jammer dat het er in de wint er zo koud is…

Anderen kochten ook