Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Je sterktes accentueren en je zwaktes camoufleren met Angelique Vandewinkel

Angelique – A.K.A. die van bij Jani – is vooral bekend van het tv-programma ‘Zo Man, Zo Vrouw’ op VIJF, maar daarvoor heeft ze ook niet stilgezeten. Ze is al jaren aan het werk als hair and make-up artist in de film- en modewereld, nu is ze klaar om al haar ervaring met ons te delen in haar boek 'Iedereen mooi'.  

Je sterktes accentueren en je zwaktes camoufleren, daar gaat het vooral om voor Angelique. De juiste make-up kan je net dat tikkeltje meer pit en zelfvertrouwen geven. Maar het begint allemaal bij de basis: een gezonde huid!

Reinigen, reinigen en nog eens…

In ‘Iedereen Mooi’ kan Angelique Vandewinkel er niet genoeg op hameren hoe belangrijk die dagelijkse reiniging van je huid nu eigenlijk is. “Als het over reinigen gaat, ben ik je strengste tante”, zegt Angelique. Oud worden we allemaal (spijtig genoeg), maar je kan er wel alles aan doen om mooi oud te worden. No more excuses! Angelique deelt haar tips, tricks en routine in ‘Iedereen Mooi’ om er ab-so-luut zeker van te zijn dat we onze huid tweemaal daags voldoende soigneren.

De avondroutine van Angelique

 • Verwijder je oogmake-up. Wees lief voor de huid rond je ogen door voor een goede oogmake-up remover te kiezen.
 • Voorreinigen. Bestaat dat nu ook al? Zeker, het is een olie die je poriën in de diepte reinigt en alle onzuiverheden losmaakt.
 • Reinigen met een gewoon reinigingsproduct, het verwijdert alle onzuiverheden die je voorreiniger al heeft losgewerkt.
 • Tonifiëren
 • Hydrateren met een vitamine A crème. Volgens Angelique met de A van: ‘Amai, die crème doet echt alles.’
 • Je hebt dan natuurlijk ook nog peelings, serums, maskers, huidsupplementen, microneedling etc. Maar begin maar vooral bij het begin, als je de juiste avond- én ochtendroutine aanhoudt ben je al heel goed bezig. Je zal snel resultaat merken én zien.

"Oud worden we allemaal (spijtig genoeg), maar je kan er wel alles aan doen om mooi oud te worden."

Angelique Vandewinkel

Van twintiger tot zestiger

 • Als twintiger mag je experimenteren! Investeer wel in kwalitatieve make-up en bescherm je huid tegen de zon, Angelique kan er niet genoeg op hameren. Eyeliner mag, want je hebt nog mooie en strakke oogleden. Een goeie lippenstift er bij en done!
 • Dertig en al een echte desperate housewife? Geen tijd voor make-up? Kies voor multifunctionele producten! Gebruik bijvoorbeeld een blushcrème op de appeltjes van je kaken én ook op je lippen. Een frisse, roze oogschaduw, een vervaagd potloodlijntje op je bovenste wimperrand en een wenkbrauwpoeder, et voila!
 • Geen onzekerheden meer als je veertig bent, toch? Je weet ondertussen al goed wat je zwaktes en je sterktes zijn. De juiste make-up strijkt je lijntjes plat en hydrateert je huid. Make-up waar talk in zit is dus een no go! Angelique leert je hoe je, na een beetje oefenen, kan foefelen met je oogschaduw. Maak je wenkbrauwen wat voller met een poeder en creëer volume met een lipstick in een net iets donkerdere tint dan je lippen.
 • Vijftig? Goed nieuws, de basis blijft hetzelfde als in je veertigerjaren. Je huid heeft wel extra Hydratie nodig. Gebruik een wenkbrauwpotlood en zet je potloodlijntje zo dicht mogelijk tegen je bovenste wimperrand. Gebruik nu ook een lippotlood en durf voor een fellere kleur gaan.
 • Op je zestig maak je het jezelf graag al eens gemakkelijker en dat mag ook! Een oogschaduwcrème die je aanbrengt met je vingers, mascara, een frisse roze blush en een langhoudende lippenstift. That’s it!

Ready? Set. Make-up!

Voel je jezelf niet meer met make-up? Bang dat het slecht is voor de huid of heb je gewoon geen tijd? Angelique toont je dat je echt geen dikke laag make-up hoeft te dragen om te stralen. Leer een no make-up, make-up look creëren en er goed uit te zien op elke leeftijd.
Ontdek het boek

Anderen kochten ook