Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Voorsmaakje uit 'Nooit meer diëten 5' - Quinoataart met geitenkaas en verse vijgen

In het vijde deel van Nooit meer diëten vertelt Sandra Bekkari hoe je de stralendste versie van jezelf kan worden: met een mooie huid, een lichaam waar je blij van wordt, een hoger energiepeil en enkele kilootjes minder op de weegschaal. En uiteraard vind je er opnieuw 60 smakelijke Sanarecepten. Wij selecteerden alvast deze verrukkelijke Quinoataart. Dit glutenvrij receptje is goed voor 1 taart voor 4 personen. 

Ingrediënten

VOOR DE BODEM
- 150 g quinoa tricolore
- 300 ml groentebouillon
- 70 g pecorino, geraspt
- 1 groot ei (large)
- springvorm Ø 23 cm
- boter of kokosolie om vorm in te vetten

VOOR DE VULLING
- 2 grote eieren
- 100 g zachte geitenkaas
- 30 g + 15 g pecorino, geraspt
- 100 g jonge spinazie
- 1 à 2 verse vijgen, in plakjes van ó cm

VOOR DE AFWERKING
- 1 handvol rucola
- geroosterde walnoten

Bereiding

- Kook de quinoa 12 minuten in groentebouillon en laat afkoelen. Mix de quinoa met de pecorinokaas, het ei, een snufje zeezout.

- Smeer de taartvorm goed in met boter of kokosolie, of beleg met bakpapier. Doe het beslag in de taartvorm, druk goed aan en zorg dat de boorden wat rechtop staan. Plaats 20 minuten in de koelkast.

- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de bodem 20 à 25 minuten in de oven.

Voor de vulling:
- Meng de eieren met de geitenkaas, 30 g pecorinokaas en klop tot een luchtige massa. Kruid met zwarte peper en een snufje zeezout.

- Laat de spinazie slinken in een pan met wat olijfolie. Duw goed door een zeef om het meeste vocht te verwijderen.

- Vul de voorgebakken bodem met het mengsel van ei en kaas, de spinazie en beleg met de vijgen. Werk af met wat pecorinokaas. Bak nog 20 minuten in de oven.

"Tip: Kook de quinoa eventueel al op voorhand of maak de bodem de dag vooraf klaar en bewaar in de koelkast. Op die manier is de taart snel klaar!"

Sandra Bekkari

Nooit meer diëten 5

In ‘Nooit meer diëten – deel 5’ vind je opnieuw meer dan 60 smakelijke gerechten die je in een mum van tijd op tafel tovert. Sandra geeft een antwoord op de meest gestelde vragen en onthult haar lijst beautyfoods.
Ontdek Nooit meer diëten 5

Anderen kochten ook