Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Sander VDV over angsten overwinnen en niet drinken tijdens het tekenen

Comedian en striptekenaar Sander VDV debuteert met 'Pissebloem'. Een geestige strip over het ontdekken van de eigenliefde en de liefde voor de ander. Een heerlijk nostalgische trip ook die je ongevraagd meesleurt naar het Vlaanderen van de jaren 2000. Wij vroegen een korte inkijk in het hoofd van dit aanstormend talent en kwamen terug met deze antwoorden.

Je maakte deze fijne strip, maar je bent ook comedian, Sander. Wat was er het eerst?

De strip. Als kind tekende ik al veel. Toen ik studeerde, maakte ik voor studentenblad Schamper een doorlopende strip in de sfeer van dit album. Ik dacht dat ik nooit het podium op zou durven gaan. Ik heb die angst dan min of meer overwonnen, en heb een tijd niet getekend, maar uiteindelijk heb ik de draad terug opgepikt.

Pissebloem gaat over twee in wezen vrij banale verhaaltjes. Ik begon die te tekenen en ben niet meer gestopt. Het zijn verhalen waarin de hoofdfiguur, een zekere Sander VDV, op zoek naar liefde gaat. Het is tot op zekere hoogte autobiografisch, je gebruikt je leven als inspiratie, en giet dat in een vorm die onderhoudend is. Masturbatie is op zich geen uitzonderlijk thema, maar je wil dat brengen in een vorm die onderhoudend is, en niet te exhibitionistisch.

Er staat nadrukkelijk nummer 1 op de cover, wat doet uitkijken naar een volgend album?

Dat zal van de lezer afhangen, maar wat mij betreft: graag! Optreden, wat ik dit najaar nog een paar keer met Lukas Lelie doe, lukt nog niet zonder vooraf drinken, maar tekenen zonder drank, dat lukt inmiddels wel. Het zou dus een goede en gezonde zaak zijn, zo’n tweede album.

Pissebloem

Pissebloem is een bijzonder geestige strip in de traditie van de Amerikaanse comic. Tegelijk is de herkenbaarheid voor iedereen die zijn tienerjaren beleefde in het Vlaanderen van de jaren 2000 van een ontwapenende schoonheid.
Ontdek Pissebloem

Anderen kochten ook