Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Signeersessies op de boekenbeurs

Het is weer zover! Wij verwelkomen u graag op de Boekenbeurs in de Antwerps Expo. Hierbij een overzicht van onze signeersessies, lezingen en events. Je vindt de B&L stand in hal 3 (stand 321). We kijken uit naar jullie komst!

Woensdag 30 oktober

Leerkrachtendag – lager onderwijs

13u30 - 14u30

@Het Open Boek (hal 3) - lezing Brenda Froyen & Tom Schoonooghe (PSSST!)

Er zijn steeds meer kinderen met ‘gedragsproblemen’ in de klas.  Wat is er aan de hand en hoe leg je psychische problemen uit aan kinderen? Auteur Brenda Froyen vertelt en illustrator Tom Schoonooghe tekent live.

15u00 – 17u00 (signeren)

Brenda Froyen
Tom Schoonooghe

Donderdag 31 oktober - Nocturne

Leerkrachtendag – secundair onderwijs

13u30 – 14u30 

@Het Kinderpaleis (hal 2) Brenda Froyen en Tom Schoonooghe (PSSST!) 

Er zijn steeds meer kinderen met ‘gedragsproblemen’ in de klas.  Wat is er aan de hand en hoe leg je psychische problemen uit aan kinderen? Auteur Brenda Froyen vertelt en illustrator Tom Schoonooghe tekent live.

@Het Open Boek (hal 3) Sven Bussens - Waakzaam zorgen voor tieners/Ouders in nesten

Sven Bussens geeft vanuit het oplossingsgerichte metamodel en Haim Omers opvoedingsconcepten ‘nieuwe autoriteit’ en ‘geweldloos verzet’ ouders en leerkrachten de handvatten die nodig zijn om te werken aan een goede relatie met tieners, zowel in de klas als thuis

@Boek-o-drôme (hal 4) – lezing ‘Van emoij’s tot sexting – ouders ondersteunen bij mediaopvoeding’

Digitale media dringen steeds dieper het gezinsleven binnen. Voor kinderen is de online wereld één virtuele speeltuin. Ouders zitten vaak met een heleboel vragen over het online leven van hun kroost.

14u30 - 15u30

@Het Open Boek (hal 4) - Is ons onderwijs gebuisd?

Mythes en feiten: experts Hans Schmidt, Roger Standaert en Piet Van Avermaet over de mythes en feiten die ons onderwijs van vandaag overheersen.

NOCTURNE – LADIES NIGHT

18u00 - 19u00

@Boek-o-drôme (hal 4) Sandra Bekkari- 10 Do’s & Don'ts in het proces naar een betere versie van jezelf!

Met haar gloednieuwe boek, Fast Food, bewijst Sandra nogmaals dat gezond koken ook snel en haalbaar kan voor iedereen. Maar waar moet je nu écht op letten? Hoe gaat zij om met lastige momenten? Welke tips werken écht voor haar? Ze beantwoordt al je prangende vragen rond een betere, gezondere, vitalere levensstijl. 

19u30 - 20u30

@Het Open Boek (hal 3) Goedele Leyssen ‘De wellness-formule, zet je goede voornemens om in rituelen die blijven’

@Woordenhoek (hal 1) Martine Prenen vertelt over ’t Zijn de Hormonen, hoe hormonen het leven van iedereen bepalen en wat we eraan kunnen doen. 

19u00 – 22u00 Ladies Night met signeersessies en workshops van:

Sandra Bekkari

Cesar Casier 

Kat Kerkhofs 
Stefanie Baert 
Manon Macaron 
Laura Verhulst (Madam Bakster) 
Tatyana Beloy 
Stephanie Coorevits samen met 
Valerie Eyckmans en Hanne Luyten 
Hannelore Demonie
Goedele Leyssen  
Anne-Catherine Gerets 
Ilka Vermeiren 


Vrijdag 1 november

11u30 - 12u30 

@Het Open Boek (hal 3)- lezing Museumgids

Een luchtig gesprek waarin onder andere Thomas Vanderveken je gidst door zijn favoriete Belgische musea en vertelt met welke kunstwerken hij een bijzondere band heeft. Dat alles aangedikt met straffe anekdotes en fijnzinnige details. 

12u30 – 13u30

@Boek-o-drôme(hal 4) Francis Weyns:

Voor velen kwam er nooit een echt einde aan de Tweede Wereldoorlog. Slachtoffers moesten verder zonder hun dierbaren, maar ook de (klein)kinderen van collaborateurs moesten verder met een verleden dat nooit meer kon worden uitgewist. Kristien Hemmerechts, Francis Weyns en Koen Aerts maken een analyse van de andere kant van het verhaal.

13u00 – 15u00 signeren 

Sandra Bekkari
Hanne Luyten 
Uwe Porters
Valerie Eyckmans
Filip Osselaer
Brenda Froyen & Tom Schoonooghe 
Sylvia Van Driessche

14u00 – 16u00

Pommelien Thys & Maksim Stojanac (Like Me) signeren

15u00 -17u00 signeren

Francis Weyns 
Dirk Vanderlinden 
Marnix Peeters
Laura Verhulst (Madam Bakster)
Tom Bouden
Koen Strobbe
Geert Stadeus

16u30 - 17u30

@De Letterenloft (hal 3) Filip Osselaer vertelt over de ‘Rivalen van Merckx’

Zaterdag 2 november

13u00 – 15u00 signeren

Sandra Bekkari 
Dirk Vanderlinden 
Goedele Leyssen
Filip Osselaer
Francis Weyns
Koen Strobbe
Eva Mouton

13u30 – 14u30 

@Het Open Boek (hal 3) Liesbet Stevens in gesprek met Elisabeth Timmermans: ‘Legaal flirten in tijden van Tinder’

Maken datingapps als Tinder ons leven makkelijker of net moeilijker? Is het een vlucht naar meer contact of net een vlucht weg van 'echt' contact? Liesbet Stevens en Elisabeth Timmermans bekeken elk op hun manier wat de sociale en legale impact is van de #MeToo-beweging en datingapps op onze sociale cultuur.

@Woordenhoek (hal 1)– Ann Beazar in gesprek met Hella Van Laer: ‘Hoe je eetgedrag positief wijzigen’

Eten we te veel omdat we alles zo lekker vinden, of is er meer aan de hand? Volgens An Beazar en Hella Van Laer zit het allemaal in ons hoofd. Als we begrijpen waarom we (te) veel eten, wordt het een stuk makkelijker om gezonder te eten. Een duik in de psychologie van ons eetgedrag.

15u00 – 17u00 signeren 

An Beazar 
Liesbet Stevens
Anne-Catherine Gerets
Stefanie Baert
Valerie Eyckmans
Tatyana Beloy

15u00 – 16u00 

@Boek-o-drôme Marnix Peeters

Dementie is een ziekte die zowel voor patiënt als voor de mensen uit zijn/haar omgeving ingrijpende gevolgen heeft. Hoe ga je om met het feit dat je je identiteit langzaamaan verliest of om plots onherkenbaar te zijn voor een dierbaar persoon? 

Vier auteurs gaan dieper in op deze problematiek. Wannes Deleu (bekend van het één-programma Voor ik het vergeet) en Marnix Peeters spreken uit eigen ervaring en vertellen hoe ze respectievelijk hun moeder en grootmoeder stilletjes zagen wegglijden. Daarnaast onderzoekt Nicci 
Gerard (van het schrijversechtpaar Nicci French) de ziekte in al haar facetten, terwijl Ivo Victoria in Alles is oké het verhaal brengt van een zoon die het leven van zijn dementerende moeder niet wilt laten verdwijnen in de vergetelheid.

16u00 – 17u00 signeren 

Marnix Peeters

Zondag 3 november

12u00 – 14u00

Maksim Stojanac & Camille Dhont (Like Me) signeren

13u00 – 15u00 signeren

Hannelore Demonie en Klaas Verplancken
Uwe Porters
Hanne Luyten 
Sylvia Van Driessche

13u30 - 14u30

@Boek-o-drôme (hal 4) - Sandra Bekkari 10 Do’s & Don'ts in het proces naar een betere versie van jezelf!

Met haar gloednieuwe boek, Fast Food, bewijst Sandra nogmaals dat gezond koken ook snel en haalbaar kan voor iedereen. Maar waar moet je nu écht op letten? Hoe gaat zij om met lastige momenten? Welke tips werken écht voor haar? Ze beantwoordt al je prangende vragen rond een betere, gezondere, vitalere levensstijl

@Het Open Boek (hal 3) Goedele Leyssen & Miek Maes: je gezondheid in eigen handen!

Gezonder gaan leven: het is een goed voornemen van vele mensen, maar het zijn er slechts weinig die er effectief in slagen om dit tot een goed einde te brengen. Hoe moet het dan wel? Tijdens deze lezing krijg je twee mogelijke manieren aangeboden om van je nobele intenties een echte levenswijze te maken. Een gepersonaliseerde wellness formule (Goedele Leyssen) of een vernieuwd eetpatroon (Miek Maes): allemaal manieren om je weer beter in je vel te laten voelen!

15u00 -17u00 signeren

Jef Vermassen

Sandra Bekkari 
An Beazar
Laura Verhulst (Madam Bakster)
Goedele Leyssen

16u30 - 17u30

@Woordenhoek (hal 1) - Hannelore Demonie in gesprek met Agnes Wené: 

Geluk zit in kleine dingen: Klein geluk is meer dan genieten van een perfecte koffie of een fotogenieke zonsondergang. Het is je mindset beïnvloeden door te letten op details. Je ademhaling, nachtrust, menu... Maar even goed helpt het om de natuur in te trekken. Hannelore Demonie (Klein geluk) en Agnes Wené (Fluitend door het leven) vertellen hoe we kunnen leren genieten van de kleine dingen des levens en hoe vogels ons daar kunnen bij helpen.

Donderdag 7 november - Nocturne

Nacht van de Kennis 

18u30 - 19u30

@Het Open Boek (hal 3)- Wie is bang van de Bank? 

Moeten we schrik zijn voor een nieuwe bankencrisis? Waarom sluiten die? Is het nog veilig om aandelen te kopen? Pascal Paepen en Alain Praet geven duidelijke antwoorden.

20u00 - 21u00

@Woordenhoek (hal 1) - Tedtalk Cedric Engels rond De Kracht van geluid

In de ‘Kracht van geluid’ schrijft geluidsingenieurs Cedric Engels over hoe vanzelfsprekend we geluid soms nemen en wat voor gevolgen dat kan hebben. Als helft van het DJ-duo Hermanos Inglesos en de man achter het bedrijf Sonhouse, dat zich specialiseert in sonic branding, is hij dag in dag uit bezig met geluid. Hij weet dan ook als geen anders te vertellen over de kracht en de impact van het geluid. Een kracht die we veel te vaak onderschatten. 

Zaterdag 9 november

Dag van Gezinsbond en Plus Magazine 

11u00 - 12u00

@Het Open Boek (hal 3)- Martine Prenen vertelt over ’t Zijn de Hormonen, hoe hormonen het leven van iedereen bepalen en wat we eraan kunnen doen,powered by Plus Magazine

@showkeuken – Ketchup is een groente! Isabel Boons geeft samen met Gezinsbond een demo over gezond koken voor kleine monsters!

13u00 – 15u00 signeren

Thuis-acteurs Mathieu Carpentier & Lennart Lemmens
Martine Prenen
Stefanie Baert
Hans & Griet De Wolf 
Ingrid Verhels & Davien Dierickx
Isabel Boons
Herman Depypere

14u30 – 15u30

@Woordenhoek (hal 1) Bestsellerauteur Hanne Luyten (#nietaankindengezinverklappen) en Uwe Porters (Verlos ons) gaan met elkaar in gesprek over hoe zij het moederschap nemen zoals het komt. 

Het ouderschap blijkt voor de twee instagramfenomenen een geweldig ingewikkeld vraagstuk te zijn, met maar één gegeven: iedereen doet maar wat. Wim Oosterlinck zal het gesprek leiden naar wat we ons allemaal afvragen, 'Hoe doen die andere mama’s het toch allemaal?!'

15u30 – 16u30

@Het Kinderpaleis (hal 2) Ingrid Verhelst &Davien Dierickx lezen voor uit Cecilia Ondersteboven

Cecilia Evarista Hemelsoen is zo zuur als een haring op azijn. Ze komt nooit haar huis uit, zit hele dagen voor de televisie en leeft op pizza en cola. Haar buik is dikker dan tien konijnen. 

Al jaren droomt Cecilia van een bezoekje aan haar man. Niet eenvoudig! Hij woont namelijk in de hoogste hemel en zij kan niet vliegen.  Tot… ze hulp krijgt van Moeder Natuur! Die is de mensen en hun vervuiling beu en besluit om wat te sjoemelen met de zwaartekracht.

16u30 – 17u30

@Woordenhoek (hal 1) – lezing  door prof.Herman Depypere over De Menopauze, alle vragen beantwoord

Voor de meeste vrouwen is de menopauze een weinig aantrekkelijk vooruitzicht. In dit boek vind je antwoorden op vervelende symptomen zoals opvliegers, nachtelijk zweten, stemmingsschommelingen, osteoporose, stress en andere menopauzeklachten. Dit nauwkeurig uitgelegd door dokter Herman Depypere, een expert in het vak, die al jaren vrouwen begeleidt in de ‘tweede fleur van hun leven’. Dit boek is het meest volledige naslagwerk wat menopauze betreft en laat geen enkele vraag onbeantwoord.  Ook de invloed van hormonen op borstkanker wordt uitvoerig uitgelegd. Menopauze werd geïllustreerd met het leerrijke tekeningen die meer inzicht bieden. 

15u00 – 17u00 signeren

Tom Schoonogghe 
Hannelore Demonie
Tatyana Beloy
Dirk Vanderlinden
Hanne Luyten
Uwe Porters
Goedele Leyssen
Sven Bussens
Ingrid Godon
Laura Deconinck

Zondag 10 november

10u30 – 12u30 signeren

Nathalie Meskens 

12u30 – 13u30

@Woordenhoek (hal 1) – lezing prof. Piet Hoebeke: de penis, weetjes en kneepjes voor dagelijks gebruik

Bijna elke man wordt geboren met een penis. Een gebruiksaanwijzing voor het apparaat zit er niet bij. Dit boek, van de vooraanstaande uroloog Piet Hoebeke (bekend van Topdokters), wil dat euvel verhelpen. In een informatief én geestig boek geeft hij een stand van zaken van wat we weten over het mannelijk geslachtsorgaan én geeft hij tips en tricks over hoe je er best mee omgaat. 

13u00 – 15u00 signeren

Anne-Catherine Gerets
Sandra Bekkari
Danny De Looze
Piet Hoebeke
Marnix Peeters

14u30 - 15u30

@Het Kinderpaleis - Hans&Griet De Wolf lezen voor uit ‘De gewervelde dieren - Wonderlijke feiten en Ware verzinsels'

Hans en Griet De Wolf zijn broer en zus. Hans is een bioloog die graag tekent en Griet een schrijfster die graag droomt. Op een dag, nog niet zo lang geleden, zei Hans tegen Griet:‘Zullen we samen een boek maken over wat ik weet en wat jij droomt? Een kinderboek?’ ‘Een boek vol verbeelding,’ zei Griet.‘Een boek waar je wat van opsteekt,’ zei Hans. En toen begonnen ze eraan.

Waarom lijkt de stekelrog op een spookvis? Hoe is de vuursalamander aan zijn vlammen geraakt? Waaraan heeft de bever zijn platte staart te danken?’

15u00 – 17u00 signeren

Hans en Griet De Wolf 
Martine Prenen
Kakhiel
Johnny Bekaert en Wim Bruyooghe
Geert Stadeus

Maandag 11 november

10u30 – 12u30 signeren

Nathalie Meskens 

11u00 – 13u00 signeren

Thuis-acteurs Mathieu Carpentier & Lennart Lemmens

11u00 – 12u00

@Boek-o-drôme (hal 4)– Zijn we verdwaald in de verlichting?

Imam Khalid Benhaddou en de atheïstische politiek filosoof Patrick Loobuyck proberen deze paradox beter te begrijpen. Hoe komt het dat zij vanuit hun verschillende achtergrond toch overeenkomen? Lisbeth Imbo leidt het 
gesprek.

@Het Open Boek (hal 3) - Dit is het verhaal van 'De man die doodging (vervolgens mosselen bestelde, de rekening vroeg en verdween)'.

Filip Osselaer en Johan Braeckman brengen u het meest waanzinnige en raadselachtige verhaal van de voorbije jaren. Kan dat? Mosselen eten met een dode? Waarom kan dat (niet)? Wat is leugen, wat is waarheid? Wat is het verschil tussen schijn en zijn? Wat is de kracht van bedrog en zelfbedrog?

12u00 – 14u00 
Joey Kwan & Francisco Schuster (Like Me) signeren

12u30 – 13u30

@Het Open Boek (hal 4)– lezing ‘Van emoij’s tot sexting – over opvoeden in een medianest’

Digitale media dringen steeds dieper het gezinsleven binnen. Voor kinderen is de online wereld één virtuele speeltuin. Ouders zitten vaak met een heleboel vragen over het online leven van hun kroost. Medianest tracht antwoorden aan te bieden.

13u00 – 15u00 signeren

Filip Osselaer en Johan Braeckman
Sandra Bekkari 
Marnix Peeters
Manon Macaron
Danny De Looze
Piet Hoebeke
Liesbet Imbo
Francis Weyns
Sylvia Van Driessche
Eva Mouton
Servaas Bingé
Laurens De Meyer

14u30 - 15u30

@De Letterenloft (hal 3) lezing Laurens De Meyer: Moet er nog vlees zijn?  De helft minder, de helft meer voordelen.

Moet er nog vlees zijn? Deze vraag komt steeds vaker centraal te staan in het debat rond duurzame en gezonde voeding. Vlees neemt naast de baksteen het grootste deel van onze maag in. Deze overmatige vleesconsumptie zorgt voor heel wat negatieve effecten op onze gezondheid, het dierenwelzijn en het milieu. Ook economisch houdt de Belgische vleesproductie geen steek. Vele veehouders staan met het water aan de lippen. Ze worden nog net recht gehouden door de belastingbetaler.

Iedereen verliest, buiten de machtige vleeslobby die zijn winsten verder ziet oplopen tot astronomische bedragen. Toch liggen oplossingen voor de hand. Het halveren van onze vleesconsumptie en -productie levert niets dan voordelen op. Aan onze politiek om er werk van te maken.

15u30 tot 16u30

@Het Open Boek (hal 4) lezing prof Danny De Looze: Lactose, gluten & co: over hoe belangrijk voeding is voor je maag en darmen en de mythes die daarover de ronde doen


Anderen kochten ook