Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Signeersessies op de boekenbeurs

Het is weer zover! Wij verwelkomen u graag op de Boekenbeurs in de Antwerps Expo. Hierbij een overzicht van onze signeersessies, lezingen en events. Je vindt de B&L stand in hal 3 (stand 325). We kijken uit naar jullie komst!

Zondag 28 oktober

13:00 - 15:00 

- Martine Prenen

- Angelique Coppens

- Angelique Vandewinkel

- Caroline Vander Straeten

- Ilan Dr. Karavani

- Truus Druyts

- Anke Michiels

15:00 - 17:00 

- Johan Sebastiaan Stuer

- Filip Osselaer

15:00 - 16:00

- Sandra Bekkari

Maandag 29 oktober

13:00 - 15:00 

- Nele Colle

- Veerle Valaert

- Stefanie Falat

- Isabel Boons

15:00 - 17:00 

- David Steegen

- Dirk Vanderlinden

Dinsdag 30 oktober

12:00 - 12:45

Auteurspodium Oranje: Verdwijnend België 

Ga mee op ontdekkingstocht naar 50 vergeten plekken in België. Locaties die ooit state-of-the art waren, zijn vandaag bijna verdwenen. Hoe is het zo ver kunnen komen? Wat was de geschiedenis van elk van die plekken? In het boek "Verdwijnend Belgie" nemen fotograaf Bart Vanacker en Reinout Bossuyt je mee op hun fascinerende rondrit door de tijd.

15:00 - 17:00 

- Eva Mouton

- Dirk Vanderlinden

- Zaza

- Esther Andries

- Martine Prenen

- Jessica Van Humbeeck

- Reinout Bossuyt 

- Bart Vanacker

- Sander VDV

Woensdag 31 oktober

11:00 - 11:45 

Rood podium: Islam en onderwijs (Khalid Benhaddou en Emilie Le Roi)

Ook al is de Islam niet meer weg te denken uit onze samenleving, toch roept ze nog heel wat vragen op, zowel bij onderwijsprofessionals, ouders en leerlingen die de islamitische opvoeding beter willen begrijpen als bij moslimjongeren, die hun geloof willen beleven als burgers van een seculiere maatschappij, ver van alle extremisme. Dit gesprek biedt weloverwogen en bruikbaar advies.

13:00 - 13:45

Oranje podium: OE IST? Hoe peer support pesten op school kan voorkomen, (Heleen Bewuce en Oona Wyns

“Oe is?”, bij één op drie Vlaamse jongeren blijkt het antwoord op die vraag ‘niet zo goed’ te zijn. Peer Support Vlaanderen wil daar iets aan doen door het welbevinden van leerlingen in het secundair onderwijs te verbeteren met de steun van andere jongeren. Samen met leerlingen en leerkrachten stippelen Oona Wyns en Heleen Becuwe trajecten op maat uit.

14:00 - 14:45

Oranje podium: School in beweging (Isabel Tallir en Kirsten Devlieger)

School in beweging wil iedereen die met kinderen werkt inspireren om beweging een belangrijke plaats te geven binnen de ontwikkeling van kinderen. Ontdek samen met auteurs Kirsten Devlieger en Ilse Gentier concrete voorbeelden om vanuit de onderwijspraktijk bij te dragen tot een duurzame en krachtige leer- en leefomgeving voor jonge kinderen.

15:00 - 15:45 

Geel podium: Slagen met dyslexie in het hoger onderwijs, Wim tops,

De ideale gids voor studenten met dyslexie die de stap naar het hoger onderwijs zetten. Naast algemene informatie over dyslexie biedt dit werk allerlei tips en hulpmiddelen voor dyslectici om hun studies in het hoger onderwijs efficiënt aan te pakken. Ook de ouders, leerkrachten en begeleiders van deze studenten hebben baat bij de inhoud van dit boek. Lezing door Wim Tops en Maaike Callens.

Donderdag 1 november

12:00 - 12:45

Oranje podium: 100 redenen waarom ik van je hou (Truus Druyts)

12:00 - 14:00

- Elindo Avastia

13:00 - 13:45

Boek-ô-drome: Nooit meer diëten (Sandra Bekkari)

Met vier succesvolle boeken op rij heeft de boekenreeks ‘Nooit meer diëten’ geen introductie meer nodig. Auteur en voedingsdeskundige Sandra Bekkari inspireerde al duizenden mensen tot een gezondere levensstijl, dankzij haar eenvoudige maar effectieve Sana­methode. In het vijfde en laatste deel van de ‘Nooit meer diëten’­ reeks is het credo ‘schoonheid zit vanbinnen’.

13:00 - 15:00 

- Truus Druyts

- Paul Michiels

- Thijs Delrue

- Wim Claeys

- David Steegen

- Filip Osselaer

14:00 - 14:45 

Geel podium: Omgaan met verdriet (Gilles Weyns, Christine Vandenhole, Naomi Christiaens

De dood van een kind is de meest ingrijpende ervaring die er is. Klinisch psychologe Eline Trenson vertelt in ‘Vergeten verdriet’ over een oudere man die pas dan het verlies van zijn kind onder ogen kan zien. Gilles Weyns schreef ‘De wolkenschilder en het sterrenmeisje’, een symbolisch liefdesverhaal. Zij maken dit thema bespreekbaar voor al wie geconfronteerd wordt met het verlies van een kind.

14:00 - 14:45 

Rood podium: Anna Luyten en Wim Distelmans

Gedachten en verhalen over leven en dood. Wim Distelmans in gesprek met Anna Luyten.

14:00 - 16:00 

- Jamie Lee Six

- Nathalie Meskens

- Liandra Sadzo

15:00 - 15:45

Rood podium: Twee verhalen rond verlies en elkaar terug vinden (Uus Knops)

Een plots verlies of een langzaam afscheid, niets bereid je voor op de dood van een naaste. Uus Knops kreeg in 2005 te horen dat haar broer Casper vermist wordt. Ze moet de pijnlijke realiteit accepteren. Karin Heirstraeten verloor haar man na 7 jaar intensieve mantelzorg. Knops en Heirstraeten vertellen over rouw en waar ze de kracht vandaan halen om hun levens opnieuw op te nemen.

15:00 - 17:00 

- Ilan Dr. Karavani

- Sandra Bekkari

- Darya Safai

- Ann De Bisschop

- Zaza

- Jessica Van Humbeeck

16:00 - 17:00

- Uus Knops

Vrijdag 2 november

17:15 - 18:00

Zijn Cartoons vatbaar voor censuur (powered by Flair) met onder meer Eva Mouton.

Ze toveren een glimlach op het gezicht van duizenden lezers en volgers. Hun cartoons zijn herkenbaar en bieden stof tot nadenken: het gaat hard voor de huidige generatie vrouwelijke cartoonisten. Hoe zien zij de toekomst? Wij vragen het aan Eva Mouton, NietNuLaura en Chrostin.

19:00 - 21:00

- Annelies Smolders

- Caroline Vander Straeten

- Jessica Van Humbeeck

- Anke Michiels

- Nele Colle


19:00 - 19:30

Boek-ô-drome: Vrijheid voor vrouwen (Darya Safai)

Darya Safai werd in 1975 geboren in Iran. Vier jaar later werd Iran een strenge islamitische republiek onder ayatollah Khomeini. Als studente nam Darya deel aan de protesten tegen het regime. Nadat ze werd aangehouden, vluchtte ze naar België. Darya ging zich steeds meer engageren voor de rechten van moslimvrouwen. De voorbije jaren kwam ze vaak in het nieuws met haar kritiek op de hoofddoek.

19:00 - 19:45 

Geel podium: Sex en orgasmes in Libertijns België (Alexander Witpas en Marc Hendrickx)

Een ontdekkingsreis voor je verbeelding. 2 experten aan het woord over seks en orgasmes in Libertijns België. Alexander Witpas, seksuoloog en relatietherapeut, praat over geluk in bed. Marc Hendrickx deed research en sprak met talloze getuigen over het echte vrije seksleven in ons land.

19:00 - 21:00 

- Nele Colle

- Truus Druyts 

- Sandra Bekkari

- But first, tea door Jessica Van Humbeeck

- Nadine Winten 

- Angelique Vandewinkel

- Esther Andries

- Isabel Boons

19:30 - 20:15

Rood podium: Uw Huid (Ilan Dr. Karavani) 

Onze huid definieert ons: de lijnen, textuur, rimpels, veerkracht en teint verraden wat we eten, waar we wonen, hoe we ons voelen en zoveel meer. Dat maakt iedere huid uniek, met een eigen identiteit: uw huidtype. Elk met haar eigen noden en zorgen. ‘Uw huid’ wil de consument op een professionele en medisch correcte manier de weg wijzen naar een gepaste huidverzorging.

20:00 - 20:45

Oranje podium: Start to sleep (Annelies Smolders)

1 op 3 kampt met acute slaapproblemen, 1 op 10 slaapt chronisch slecht. Dat heeft enorme gevolgen voor al die mensen, maar ook voor hun gezin, hun werk, het verkeer. Veel te vaak grijpen mensen naar slaapmedicatie. Psychotherapeute, psychologe en slaapexperte Annelies Smolders begeleidt al jaren met veel succes mensen met slaapproblemen. Haar methode wérkt, ook zonder slaapmiddelen.

20:00 - 21:00 

- Alexander Witpas 

- Darya Safai

21:00 - 22:00

- Ilan Dr. Karavani

Zaterdag 3 november

11:00 - 11:45 

Rood podium: voetbalverhalen

45 minuten boeiende gesprekken en discussies over het hoe en waarom van die liefde voor je favoriete voetbalclub?
Filip Joos, David Steegen, Filip Osselaer en Cisse Severeyns praten over glorieuze momenten en diepe dalen.

11:00 - 11:45 

Geel podium: JOMO (Nele colle)

Nele Colle werkt als opruimcoach en professio­nal organizer. In de eerste plaats helpt ze mensen om hun huis (bureau, kasten, keuken…) op orde te krijgen. Ze biedt ook schitterend advies over hoe je meer rust in je leven en meer ruimte in je hoofd kan krijgen. Bijvoorbeeld door ook eens ‘neen’ te zeg­gen (JOMO, the joy of missing out). Voor meer tijd en meer geluk.

12:00 - 12:45 

Geel podium: Help! Mijn kind doet aan sport!

Welke ouder wil niet dat zijn kind sport? Dat heeft niks dan voordelen. Maar toch is een ‘competitiesporter’ in het gezin niet altijd evident. Het brengt heel wat praktisch geregel met zich mee, maar ook mentaal en fysiek heeft het kind begeleiding nodig. De auteurs van Sportouders en Vergeet je sportzak niet, allemaal specialisten ter zake, geven praktische tips.

13:00 - 15:00 

- David Steegen

- Filip Osselaer

- Isabel Boons

- Caroline Vander Straeten

- Anke Michiels 

- Veerle Valaert

- Alexander Witpas 

- Stefanie Falat 

- Nele Colle

14:00 - 15:30

- Will Tura

15:00 - 17:00

- Kakhiel

- Darya Safai

15:00 - 17:00 

- Randall Casaer

- ZAZA

- Eva Mouton

- Rob Walbers

15:30 - 16:15 

Boek-ô-drome: Oe ist, ism Gezinsbond

Goed! Of toch niet? Een gesprek over hoe we ons echt voelen, wat we echt denken met onder andere Ingrid De Jonghe (Verlies ze niet) van Therapeuten voor Jongeren (TEJO). Ook Bart Moeyaert ( 'Tegenwoordig heet iedereen Sorry') en Oona en Heleen ('Peer support, "Oe ist?"') zijn van de partij.

16:00 - 16:45 

Opvoeding volgens het boekje? 

Anneke Van de Voorde, Anke Michiels en Isabel Boons vertellen elk op hun manier over opvoeden. Eerlijk, openhartig en heel herkenbaar. Maar vooral ook met de nodige humor. Een gesprek dat elke jonge ouder (moeder) erg zal interesseren.

Zondag 4 november

13:00 - 15:00 

- Dirk Vanderlinden

- Kakhiel

- Johan Sebastiaan Stuer

- Ruben Mersch

- Katrien De Ruysscher 

- Thijs Delrue

- Liesbeth Vereertbruggen 

- Elise Roels

14:00 - 17:00

- Jef Vermassen

15:00 - 17:00

- Anke Michiels

- Angelique Vandewinkel

- Bart Vanacker

- Esther Andries

- Uus Knops 

- Annelies Smolders

- Jessica Van Humbeeck

- Truus Druyts 

- Reinout Bossuyt 

- Sandra Bekkari

15:00 - 15:45 

Geel podium: Op Rozen, een bloemlezing (Liesbeth Vereertbruggen)

Op rozen, een bloem-lezing’ presenteert de roos in haar cultuur-historische biotoop. Het is geen historisch overzicht of praktische tuingids, maar wel een zoektocht naar de diepere betekenis van de roos en naar een verklaring voor haar sterallures. Musicologe Liesbet Vereertbrugghen is producer en netcoördinator bij Klara. Ze vertelt met passie over rozen, cultuur en muziek.

16:00 - 16:45 

Oranje podium: Van mening verschillen (Ruben Mersch)

Echt eenvoudig is het niet, van mening verschillen. Gooi een stelling over om het even welk maatschappelijk thema in een groep en de kans is groot dat we elkaar als een bende overstresste chimpansees met uitwerpselen beginnen te bekogelen. Maar hoe kan je met elkaar praten zonder dat het schreeuwen wordt? Auteur Ruben Mersch leert je hoe je constructief in debat gaat.

Donderdag 8 november

15:00 - 15:45

Boek-ô-drome: Onterf de fiscus (Michel Maus)

Het geld dat je kinderen later zullen erven, wordt in België bij die erfenis zeer zwaar belast. Wees dus slim,denk aan je erfgenamen en kies voor formules die maken dat zij veel minder belastingen zullen moeten betalen dan als je niets doet. Professor Michel Maus, dé fiscaal expert van dit land, legt uit hoe dat kan, eenvoudig, stap voor stap. Onterf liever de fiscus dan je erfgenamen.

Rood podium: 18:00 - 18:45 Investeren in vastgoed (Thomas Valkeniers)

Terwijl je spaargeld langzaam maar zeker verdampt op de bank is vastgoed nog steeds een goede investering. Maar welk vastgoed geeft het beste rendement en voor welke valkuilen moet je oppassen? Thomas Valkeniers werd in 2014 verkozen tot vastgoed-ondernemer van het jaar. Hij legt in deze lezing stap voor stap uit hoe je investeren in vastgoed het best aanpakt.

19:00 - 21:00

- Liesbet Vereertbruggen

19:00 - 19:45

Rood podium: Wat te doen na je pensioen (Niek De Meester)

Terwijl de regering wikt en weegt over wie wanneer met pensioen mag, zitten zoveel mensen nog wel met andere vragen over het pensioen. Als daar zijn: welk pensioenbedrag mag ik verwachten? En hoe kan ik ervoor zorgen dat ik financieel veilig ben tot mijn laatste dagen? Hoeveel mag ik tijdens mijn pensioen nog bijverdienen? Over vrijwilligerswerk, leren, sporten, genieten, anders gaan leven...

19:00 - 21:00 

- Thomas Valkeniers

- Wim Claeys

20:00 - 20:45 

Geel podium: Samenleven in diversiteit 

Onze superdiverse samenleving maakt het samenleven ronduit ingewikkeld. Ieder schreeuwt zijn onzekerheid en angst uit en de debatten gaan hard tegen hard. Het gevolg daarvan is dat we dreigen te vergeten hoe we kunnen samenleven… Jean-Michel Lafleur, Khalid Benhaddou, Emilie Le Roi en Rachid Lamrabat, Patrick Loobuyck geven advies.

20:00 - 21:00 

- Niek de Meester

Zaterdag 10 november

13:00 - 15:00 

- Veerle Valaert

- Elindo Avastia 

- Stefanie Palat

- Khalid Benhaddou 

- Dries Celis 

- Sandra Bekkari

- Fons Leroy

- Angelique Coppens

- Isabel Boons

- Emilie Le Roi 

- Filip Osselaer

- Caroline Vander Straeten

- Ilan Dr. Karavani 

- Martine Prenen

14:00 - 16:00

- Katrien De Ruysscher

- Elise Roels

15:00 - 17:00

- Lies Helsloot

- Ruben Mersch

- Anne Poelmans

- Nele Colle 

- Alexander Witpas

- Wim Claeys

- Angellique Vandewinkel

- Darya Safai

- Liesbet Vereertbrugghen

15:00 - 15:45 

Rood podium: Gewapend tegen stress en burn-out

Mensen maken verkeerde keuzes en schikken zich in onwijze situaties. Onnodige stress en burn-out zijn er vaak het gevolg van. Maar meer nog dan bij elk ander medisch fenomeen geldt juist hier: beter voorkomen dan genezen. Hoe? Dat vertellen ons Danielle Krekels (Krachtig met kerntalenten), Ann De Bisschop (aftellen naar maandag) en Luc Swinnen (101 antwoorden op stress en burn-out)

15:00 - 17:00

- ZAZA

- Johan Sebastiaan Stuer

- Forever Young

- Ann De Bisschop 

Zondag 11 november

12:00 - 12:30 

stand 325: Onvoltooid tegenwoordig (Paul Michiels)

Paul Michiels is een icoon van de Belgische popmuziek. In zijn autobiografie "Onvoltooid Tegenwoordig" beschrijft Paul Michiels zijn fascinerende en soms turbulente leven als muzikant. Paul werd deze zomer 70 jaar maar hij blijft op scherp staan. Hij brengt exclusief voor de Boekenbeurs-bezoeker een akoestische set op onze stand en signeert aansluitend zijn boek.

13:00 - 15:00 

- Emilie Le Roi 

- Truus Druyts 

- Hans Claus 

- Paul Michiels

- Khalid Benhaddou 

- Dirk Vanderlinden

- Gers Pardoel 

- Nadine Winten

- Fons Leroy

15:00 - 17:00 

- Jessica Van Humbeeck

- Eva Mouton

- Sander VDV

- Jef Vermassen 

- Anke Michiels 

- Sandra Bekkari 

- Uus Knops 

- Randall Casaer 

- Annelies Smolders

Anderen kochten ook