Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

We verwelkomen David Foenkinos, de lieveling van de nieuwe literaire generatie in Frankrijk

David Foenkinos is een bijzonder succesvolle Franse schrijver en scenarist wiens werk gekenmerkt wordt door spitsvondigheid, menselijk inzicht en grote leesbaarheid.

Liefhebbers van Sandro Veronesi, Karl Ove Knausgård en Woody Allen zullen als een blok vallen voor deze geweldige pen. Enkele van zijn bekendere werken zijn Le Potentiel érotique de ma femme (2004), Charlotte (2014) en La Délicatesse (2009).

Hij ontving talrijke prijzen, waaronder de prestigieuze ‘Prix Renaudot’ en ‘Prix Goncourt des lycéens’.  Le Figaro omschrijft hem als 'een onmiskenbaar talent voor bondigheid. Zijn romans zijn uiterst doordacht en galopperen naar een stevige stomp in de maag’.

Ons literatuurfonds geeft de Nederlandstalige versie van 'Twee zussen' uit, Foenkinos' nieuwste roman, waarvan er inmiddels al 122.000 exemplaren verkocht zijn in Frankrijk, dat is meer dan de nieuwste Houellebecq.

Twee zussen

Het verhaal gaat als volgt: van de ene op de andere dag wordt Mathilde verlaten door Etienne. Haar wereld stort in elkaar. Ze zinkt weg in de gapende leegte die achterblijft, kan zijn vertrek niet aanvaarden, ziet geen toekomst zonder haar verloren liefde. Ze wordt opgevangen door haar zus Agathe, in de kleine flat waar ze met haar man en hun dochtertje woont. 

David Foenkinos schetst het portret van een jonge vrouw die worstelt met de eenzaamheid die haar abrupt overvalt. Gaandeweg leert de lezer Mathilde kennen als een onverwacht kille persoonlijkheid.

Ontdek Twee zussen

"Een krachtige en intense roman die je zal boeien tot de laatste regel"

Lettres & Caractères

Anderen kochten ook