Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Onze zomertitels, geschikt voor aan diepe én ondiepe zwembaden

Elk land kent zijn historische zinnen die beklijven. Zinnen die, als je ze uitspreekt, meteen een herinnering oproepen. Jean-Pierre Van Rossem die bij de beëdiging van Albert uitriep: Vive la République d'Europe! Vive Julien Lahaut, en de reactie daarop van wijlen Frank Swaelen: Mijnheer, uw gedrag is onwaardig en schandalig, en het hele land zal u veroordelen! Rode Duivels-coach Robert Waseige die filosofisch wist: De ene dag is een speler geblesseerd, de andere dag is hij zo fris als een konijn op de plein. Maar helemaal gedenkwaardig is de zin die de ouderdomsdeken van het Vlaamse lied, Will Tura, zo intens mooi zong op de begrafenis van Koning Boudewijn Hoop, hoop doet leven.

Ondiepe zwembaden

Hoop hield het land toen bij elkaar, hoop is ook wat uitgever én boekhandelaar altijd opnieuw willen bieden aan lezers. Boeken die de hoop tegemoetkomen om méér te weten, om inzicht te krijgen, om bij te leren. Boeken als handvaten om de wereld rondom ons beter te begrijpen en analyseren. De hoop ook om even te kunnen lachen, even te kunnen ontsnappen aan de zware dagelijkse beslommeringen. De zomer is een tijd om te ontspannen, het is ook dé tijd waarin aan diepe en ondiepe zwembaden het meest gelezen wordt, zware en minder zware lectuur.

Hier zijn de antwoorden

We zochten en vonden dan ook mogelijke antwoorden op prangende vragen van deze tijd: hoe ga je in de praktijk om met de Islam in het onderwijs (Halal of niet)? Hoe kan je pesten op school voorkomen (Oe ist)?. Maar we bieden ook onnozele vrolijkheid met het voorlopig verzamelde werk van het sociale mediafenomeen Kakhiel, of culturele verdieping met Iedereen Opera, of een combinatie van beiden, met de biografie van PP Michiels.

Sam De Graeve

Begin februari vervoegde Sam De Graeve onze rangen. Na 25 jaar zijn creativiteit los te laten op de Vlaamse pers (Humo, De Standaard, De Morgen, Dag Allemaal) en televisie (sterkhouder van Woestijnvis, een decennium lang eindredacteur van De Slimste Mens Ter Wereld) zet hij zijn eerste stappen als uitgever in boekenland. Al na enkele weken presenteert hij in deze brochure zijn eerste titels, waaronder de kwetsbare zoektocht van comedian Sander VDV naar liefde en een hoopvolle handleiding van Ruben Mersch om te leren van mening te verschillen zonder dat er oorlog of gebroken borden van komen.

Wij zijn apetrots op deze zomeraanbieding. We hopen dat u ze ook naar waarde weet te schatten.